Tablet računari se vraćaju na velika vrata, izgleda da ekran od 14“ postaje standard

Proizvođači su odlučili da se tablet računari vrate u igru, ovog puta sa još boljim hardverom i većim ekranima od 14“ koji postaje nezvanični standard za ovu vrstu mobilnih uređaja

Tablet računari se vraćaju na velika vrata, izgleda da ekran od 14“ postaje standard

Nakon što je samo pre par dana Samsung predstavio novu generaciju Galaxy Tab S9 tablet računara među kojima se posebno ističe Galaxy Tab S9 Ultra sa ekranom od 14.6“ i moćnim Snapdragon 8 Gen 2 procesorom, nije trebalo dugo čekati na reakciju konkurencije. Izleda da se tablet računari vraćaju u naše živote, ali ovog puta sa većim ekranima i moćnim hardveroma.

Ovog puta stiže nam informacija od insajdera pod pseudonimom @Digital Chat Station koji je objavio da kompanija Xiaomi priprema Mi Tablet 6 (Xiaomi Pad 6) u Max verziji, a koji bi trebao da izađe uporedo sa Xiaomi  MIX Fold 3 telefonom.

Prema ovom nezvaničnom izveštaju Xiaomi Mi Tablet 6 Max biće prvi tablet računar ove kompanije sa velikim ekranom od 14“. Uz veliki ekran vrhunskog prikaza ide i jak procesor, ovog puta u vidu Snapdragon 8+ modela koji će doneti značajno poboljšanje performansi na polju audio i video sadržaja, ali i posebni tip softverske adaptacije karakteristične za ovu vrstu uređaja.

Isti izvor tvrdi da će Mi Tablet 6 Max poput „običnog“ modela, imati zadnju kameru identičnih karakteristika i osim veličine, neće biti nekih naročitih promena u pogledu dizajna uređaja. Ako se ispostavi da su ove glasine tačne, ovo će biti vrhunski Android tablet sa super velikim ekranom koji je do sada bio retkost na većini tržišta, piše Fast Technology.

Proizvođači sve češće pričaju i sada počinju da rade ne tablet uređajima sa velikim ekranima. Očigledno je da klasični koncept tablet računara koji služi isključivo za „trošenje“ internet sadržaja polako postaje prevaziđen, a da će nova generacija ovih uređaja moći da se bolje iskoristi i proširi polje namene kroz karakteristike koje se polako ali sigurno bliže klasičnim prenosnim računarima. Naravno, uz dodatak odgovarajućih Bluetooth periferija, a što gotovo izvesno postaje trend kod svih vodećih proizvođača. Ukoliko imate potrebe za velikim ekranom, novi Mi Tablet 6 Max će biti dobar izbor.

U svakom slučaju ostaje nam da se malo strpimo i dočekamo ovaj zanimljiv uređaj. Tek što smo zakoračili u prvi dan avgusta, ali je u pitanju mesec kada ćemo videti Xiaomi MIX Fold 3 i vrlo verovatno Mi Tablet 6 sa Max ekranom od 14“.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi